Orașul nostru este unul dintre puținele din România care are o sursă alternativă de alimentare cu apă potabilă. Avantajul este că în situații de urgență și în cazuri extreme, ploieștenii pot beneficia de alimentarea cu apă din sursele subterane ori din sursele de suprafață.
Sursele subterane au trei fronturi de captare cu un total de 40 de foraje:
Frontul de captare Crângul lui Bot
Frontul de captare Ploiești Nord-Vest
Frontul de captare Ploiești Nord-Est
Prin intermediul acestor surse, oferim apă potabilă pentru aproximativ 85% din populația orașului.
Sursa de suprafață este asigurată prin intermediul aducțiunilor de la nodul hidrotehnic Movila Vulpii și alimentează cu apă potabilă aproximativ 15% din populația municipiului.
După ce extragem apa prin foraj, ne asigurăm că este limpede și bună de băut. Astfel, aceasta ajunge la cele trei stații de clorinare:
stația de clorinare 23 August;
stația de clorinare Nord-Găgeni;
stația de clorinare Crângul lui Bot.
Apa brută captată din subteran trece astfel printr-un proces de dezinfectare, asigurat de instalațiile de clorinare, care sunt prevăzute cu aparate de dozare a clorului gazos.
Pentru eficiență sporită, atât stațiile de pompare, cât și forajele și stațiile de dezinfecție au fost complet modernizate. Astfel, începând din 2009, acestea funcționează în sistem automatizat, putând fi controlate și monitorizate de la distanță de către specialiștii noștri. În același timp, am montat echipamente de contorizare și telegestiune, astfel încât să putem urmări constant rețeaua și să oferim servicii îmbunătățite de la an la an.
Aducând tehnologia de partea noastră, am crescut randamentul rețelei de la 48.3% (în 2002), la 78.8% (în 2020). În plus, din 2000, am pus în funcțiune 163 Km de rețea nouă, astfel încât tot mai mulți locuitori ai orașului să se poată bucura de serviciile noastre.